Bursaspor'a İsveç Kayası: Gustav Svensson


Transfer dönemini en yararlı geçiren takımlardan biri olan Bursaspor, transferin son gününde de boş durmadı ve İsveç'in IFK Göteborg takımından Gustav Svensson'u kadrosuna kattı. Nunez, Steinert gibi Türkiye'de pek tanınmayan bir oyuncu Svensson. Defansif orta saha pozisyonunda görev yapan Svensson 23 yaşında.

İstatistiklerini incelediğimizde Göteborg'da son 3 sezondur düzenli forma giydiğini görüyoruz. Göteborg'un Avrupa'da adından söz ettiren bir kulüp olamaması nedeniyle Gustav henüz tam anlamıyla parlamış bir isim değil. İsveç milli takımında 2 defa forma giyen Svensson İsveç 21 yaş altı takımında ise 7 maça çıkmış. Göteborg taraftarları bu transfer nedeniyle üzgün. Svensson takımın önemli bir parçası olduğu için ayrılmasına üzülselerde, artık kendisini Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey arenada denemek istemesini anlayışla karşılıyorlar. Üzüldükleri diğer bir konu ise takımın en önemli ve gelecek vaadeden futbolcusunu İngiltere, İspanya gibi büyük liglere değil Türkiye'ye satabiliyor olmaları. Bu nedenle lig kalibrelerini sorguluyorlar hatta.

Şimdi de Svensson'un Bursaspor'a yapacağı katkılar hakkında birkaç kelam edelim. Bursaspor'un ön libero mevkisinde Kirita, Ozan Has, Hüseyin Çimsir ve son olarak Svensson'la birlikte 4 oyuncu mevcut. Bu rotasyonun sonucunda çok mecbur kalınmadıkça Kirita tribünde oturan isim olacaktır. Ertuğrul Sağlam'ın Svensson transferini ön liberoda görev verdiği Hüseyin'in yerini daha kaliteli bir isimle doldurma amacıyla gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Hüseyin iyi mücadele ediyor olabilir fakat artık mücadeleden fazlasına ihtiyacı var Bursaspor'un. Sadece geri ve yan paslar değil, gerektiğinde ileriye, kanatlara atılacak süpriz paslara da ihtiyacı var. Tabi ki Svensson'un bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını ileride göreceğiz. Ayrıca İsveç liginde 21. hafta geride kaldığı için Svensson hazır olarak gelecek Bursaspor'a. Bu sayede maç eksiği, antrenman ihtiyacı gibi problemler yaşamayacaktır. İlerleyen haftalarda yorgunluk problemi ortaya çıkarsa daha önce saydığımız rotasyon devreye girebilir. Milli maç ve ara transfer dönemi gibi lige verilen aralar da iyi gelecektir Svensson'a.

Gustav Svensson 2009 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda scoutların radarına girmeyi başardı. 26 Haziran 2009 tarihinde de Manchester United resmi sitesinde kendisiyle ilgili bir scout raporu yayınlandı. Şimdi bu raporu verip yazıyı sonlandıralım.

İncelendiği Maç: İsveç 3-1 Sırbistan

İtalya ve Belarus karşısında gösterdiği muhteşem performansın bir benzerini de Sırbistan karşısında gösterdi. İsveç defansını derleyip toplayan isim olan Svennson, aynı zamanda 5-1 kazanılan Belarus maçında takımı adına 4. golü attı.

Kuvvet yönleri: Ne yaptığını bilen, oldukça çalışkan, hızlı ve oldukça etkili şutlar atabilen bir futbolcu. Aynı zamanda stoper olarak da oynayabiliyor.

Zayıf yönleri: Büyük maç tecrübesizliği.

Uygunluk: Hargreaves'in sakatlığı sürerken Fletcher onun pozisyonda yalnız. Carrick de orada oynayabilir fakat onun ileride oynaması daha iyi olacaktır. Svensson Hargreaves ve Fletcher için oldukça iyi bir alternatif olabilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: