Misimovic ve Insua Sonrası Galatasaray


Transferin bitmesine 2 gün kala yaptı yapacağını Galatasaray. Misimovic için pazarlıkların yapıldığı bilinse de Insua beklenmeyen bir isimdi. Hakan Balta'nın düşük performansı, Çağlar'ın sakatlığıyla iyice sorun haline gelen sol bek mevkisi için önemli bir transfer Insua. Opsiyonuyla gelmesi de sevindirici. Eğer burada dikiş tutturabilirse çok kaliteli, genç bir oyuncu kazanacak Galatasaray.

Insua transferi bence en çok Hakan Balta'yı sevindirmiştir. Hakan'ın bek yerine stoperde daha sağlam iş çıkartacağını düşünenlerdenim. Rijkaard'ın sol bekte Serkan Kurtuluş, Uğur gibi denemeler yapmaya gerek duymayacak olması sevindirici diğer bir nokta. Sabri ve Insua ile ofansif iki beke sahip artık Galatasaray. Bunun takım savunmasına yapacağı etkiyi bir sonraki bölümde ele alacağız. Insua'nın gelişiyle Rijkaard'ın stoper bölgesinde tercih alanı da genişlemiş oldu. Gökhan Zan, Servet, Neill, Ali Turan ve Hakan Balta. Bu beş oyuncudan Neill-Hakan Balta ikilisini tercih edeceğini düşünüyorum Rijkaard'ın. Bunu da geçen sezonun son bölümünde Servet'i kulübeye çekip Neill-Hakan ikilisini kullanmasından anlıyoruz. Rijkaard'ın Hakan Balta'dan sonraki alternatifi de Gökhan Zan olacaktır.

Misimovic'e gelirsek onun hakkında kaliteli, teknik ve son vuruş yeteneğine sahip bir 10 numara tanımlamasını yapabiliriz. Önünde oynadığı forvetleri müthiş paslarıyla besleyebilen Misimovic, bu özelliği sayesinde Bundesliga'da birçok gol kralı çıkardı. Önce Gekas, ardından Dzeko-Grafite ikilisinin gol istatistiklerine katkı yaptı. Sadece asıl patlama yaptığı takım olan Wolfsburg'da 65 maçta 17 gol ve 37 asist(veri: transfermarkt) gibi müthiş bir istatistikle oynadı. Misimovic'in kariyerini etkileyecek sakatlık sorunu da yaşamadığını da belirtelim bu arada. Kewell'dan sonra oyun zekası bu kadar iyi olan Misimovic'in de Galatasaray'ın hücum etkinliğini arttırabilecek çok önemli bir silah olacağı şüphesiz. Misimovic'in kalitesinin yanında olumsuz sayılabilecek özelliği ise sahada koşmaması. Takım savunmasının bundan etkilenmemesi için Rijkaard'ın tercihleri neler olacak önemli bir konu. Fakat yüksek pas yüzdesi, topu kullanma becerisiyle topun daha fazla Galatasaray'da kalmasını sağlaması takım savunmasına katkısından daha önemli. Bu sayede orta sahanın yükünü azaltacak, basitçe kaptırılan topların ardından kapasitelerini zorlayan Galatasaray defansif orta saha elemanları daha sık dinlenme fırsatı bulacaktır. Hücumdaki etkisinin yanında, dolaylı da olsa bu şekilde defansif bir katkı yapacaktır Misimovic.

Neill, Insua ve Baros'un ilk 11'de yer alacağını düşünürsek geride kalan 3 kontenjan için Cana, Elano, Kewell, Pino arasından Rijkaard'ın seçim yapması gerekecek. İlk bölümde de bahsettik. Sabri ve Insua gibi iki hücumcu bekin de sahada olması orta sahada yapılacak tercihleri daha da önemli hale getiriyor. Bu yüzden Rijkaard savunma direncinin kırılmaması için Cana'yı tercih edecektir. Zorlu lig karşılaşmalarında Cana'nın yanına iyi koşabilen Barış ve içeride oynanacak nispeten zayıf Anadolu takımlarına karşı Barış'a göre topu daha iyi kullanabilen Ayhan tercihi yapılabilir. Bu durumda sağ ön bölgede Pino, Kewell ve Elano rotasyonu sağlanmış olacaktır. Bu rotasyon sayesinde Kewell sezon içerisinde daha sağlıklı kullanılabilir. Transfer dönemi bitmeden Baros'a partner gelmesse Kewell bu bölgeye de aday bir oyuncu olarak kalmaya devam edecektir.

Misimovic ve Insua transferleri sonrasında Galatasaray için daha umutlu konuşabiliriz fakat bu herşeyin bir anda olumlu yönde değişeceği manasına gelmiyor. Lincoln'ün transferi sırasındaki atmosfer ve sonrasında yaşananları hatırlamakda yarar var. Bu oyun FM'deki gibi 'Insua, Misimovic de geldi tamamdır!' gibi basit değil, daha fazla ayrıntıyı içinde barındırıyor. Umarım bu iki oyuncu herşeyleriyle takıma adapte olur ve kalitelerini sahaya başarıyla yansıtır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: